Verstrooivelden op Herdenkingspark Westgaarde

Als u gekozen heeft voor een crematie zijn er na afloop van de wettelijke wachttijd veel mogelijkheden met de as. U kunt de as thuis bewaren in een urn, begraven op onze begraafplaats of laten plaatsen in een urnennis. Maar wist u dat u ook een assieraad kunt laten maken? Vraag er naar bij uw uitvaartbegeleider.

Voor de mensen die hun as willen laten uitstrooien zijn er ook veel mogelijkheden. Dit kan gebeuren op zee, of op een bijzondere plaats in het buitenland. Houdt u het liever iets dichterbij huis, dan kunt u ook terecht voor een verstrooiing op Herdenkingspark Westgaarde.

Algemeen verstrooiveld

Het algemene verstrooiveld van Herdenkingspark Westgaarde ligt vlakbij de entree en het uitvaartcentrum. Op dit ruim opgezette verstrooiveld kunt u zowel met grote, als met kleine gezelschappen de as van de overledene uitstrooien. U bent vrij om bloemen mee te nemen om die bij het verstrooiveld neer te leggen.

Tulp monument

Bij het Tulp-monument kan ter herinnering aan de overledene een glazen naamplaatje worden aangebracht aan het gedenkmonument. Op deze manier hebben uw nabestaanden altijd een plaats om naar toe te gaan. Vraag er naar bij uw uitvaartbegeleider.

Ajax herdenkingsveld

Op Herdenkingspark Westgaarde ligt de laatste rustplaats voor echte Ajacieden: het Ajax herdenkingsveld. Dit veld is opgezet als voetbalveld en bevat gras uit het voetbalstadion dat tussen 1934 en 1996 de thuishaven was van Ajax: stadion De Meer. Het gras uit dit legendarische stadion is op 12 augustus 1996 naar Herdenkingspark Westgaarde gebracht.

Iedere Ajacied kent de graffitiwand in de Johan Cruijff ArenA. Deze wand is onlosmakelijk met hen verbonden. In samenwerking met de Supportersvereniging Ajax is een graffitiwand ontworpen voor het Ajax herdenkingsveld op Herdenkingspark Westgaarde. De wand is in augustus 2020 gerealiseerd.  

Besloten verstrooiveld

U kunt kiezen voor as verstrooien op Herdenkingspark Westgaarde zonder hierbij aanwezig te zijn. Dit gebeurt op het besloten verstrooiveld.

Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden via onze contactpagina: https://www.westgaarde.nl/contact/ 

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden