Inspiratie

Wanneer er iemand komt te overlijden moet er in korte tijd veel geregeld worden. Om u hierbij te helpen hebben we een aantal belangrijke punten op een rij gezet, zodat u deze informatie altijd terug kunt lezen. Daarnaast ondersteunt uw uitvaartbegeleider u tijdens deze lastige periode.

Voor de uitvaart

Vooraf nadenken en vastleggen van wensen rondom het afscheid geeft rust. Niet alleen voor u, maar ook voor uw nabestaanden. PC Uitvaart heeft hiervoor een aantal mogelijkheden. U kunt het wensenformulier invullen of een afspraak maken met één van onze afscheidsadviseurs. Zij kijken samen met u naar uw afscheidswensen en leggen deze vast. Zo kunt u onder andere al uw keuze voor een crematorium of begraafplaats vastleggen.

Catering

'Van gebak, bonbons en belegde broodjes tot bittergarnituur, kaasplankjes of zelfs een compleet diner.' Catering

Bij catering rondom een uitvaart denkt men snel aan koffie en cake. Dit is uiteraard een mogelijkheid, maar er kan veel meer. Van gebak, bonbons en belegde broodjes tot bittergarnituur, kaasplankjes of zelfs een compleet diner! Hiermee kunt u de plechtigheid helemaal naar persoonlijke smaak, wensen en budget inrichten. We geven u graag wat inspiratie met een deel uit ons assortiment.

Bij Herdenkingspark Westgaarde hebben we een eigen chef-kok.

Tip: Naast deze impressie is er nog veel meer mogelijk, neem contact op met PC Uitvaart.

Laat u inspireren door de mogelijkheden

Grafkisten

'Wilt u de kist beschilderen, een kist van riet of een lijkwade? Met een grafkist kunt u de uitvaart nog persoonlijker maken.' Grafkisten

De ontwikkelingen rondom grafkisten staan niet stil. Kiest u voor een budgetvriendelijke kist met eiken fineer of een ecologische kist van FSC hout? Of wilt u de kist beschilderen, een kist van riet of een lijkwade? Met een grafkist kunt u de uitvaart nog persoonlijker maken.

De top 6 meest gekozen grafkisten treft u hierboven aan, laat u inspireren door de voorbeelden. Er zijn veel mogelijkheden om een grafkist naar uw persoonlijke voorkeur af te maken. Neem hiervoor contact op met uw PC Uitvaart. Wij gaan op basis van uw wensen op zoek naar de kist die het beste bij uw wensen past.

Laat u inspireren door de mogelijkheden

Rouwbloemen

'Bloemstukken op maat en naar wens, passend bij de overledene. Alles kan bij PC Uitvaart.' Rouwbloemen

Rouwbloemen, rouwboeketten en kransen zijn sfeerbepalend bij een uitvaart. Deze kunnen op maat en naar wens worden gemaakt, passend bij de overledene. Na afloop van de plechtigheid kunnen de nabestaanden de bloemen mee naar huis nemen als herinnering aan de dag of worden geplaatst bij het verstrooiveld.
Op zoek naar de betekenis van een bepaalde rouwbloem? Lees dan eens deze blog over rouwbloemen.

Hierboven vindt u een aantal voorbeelden van rouwboeketten. Uw uitvaartbegeleider heeft de beschikking over een bloemenboek met prachtige voorbeelden. Neem contact met ons op voor meer informatie over rouwbloemen.

Laat u inspireren door de mogelijkheden

Rouwkaarten

'Een rouwkaart is zoveel meer dan een formele mededeling van overlijden.' Rouwkaarten

Een rouwkaart is zoveel meer dan een formele mededeling van overlijden. Hoe maakt u een rouwkaart passend bij een uniek leven?

De kaart speelt een bijzondere rol en het design wordt ook steeds belangrijker en persoonlijker. Veel directe familie, vrienden en kennissen laten de kaart nog enige tijd in het zicht staan. We willen u ook graag inspireren met een greep uit het assortiment. Dit is lang niet volledig, zo kunt u ook kiezen voor o.a. metallic papier en meerdere formaten.

Neem voor een persoonlijke kaart contact op met PC Uitvaart. Wij denken graag met u mee over een passend en persoonlijk ontwerp.

Laat u inspireren door de mogelijkheden

Rouwvervoer

'Een Harley, oldtimer, truck, bus of rouwkoets. Alles is mogelijk' Rouwvervoer

Rouwvervoer van de overledene gebeurt traditioneel met een rouwauto. Maar wist u dat u de laatste rit ook anders kunt invullen?

Voor de traditionele uitvaart maakt PC Uitvaart gebruik van zilvergrijze rouwauto’s van het merk Mercedes. De nabestaanden kunnen gebruik maken van volgwagens.

Rouwauto’s zijn er ook in andere kleuren. Met een kleurrijk beschilderde rouwauto of een oldtimer geeft u een persoonlijke tint aan het vervoer van de overledene. Vindt u een rouwauto iets te traditioneel? Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de uitvaart nog persoonlijker te maken.

Met de uitvaartbus kunt u met een grotere groep mensen samen met de overledene naar de uitvaartlocatie reizen. Ook bijzonder is de uitvaarttruck. Veel truckers of mensen die werkzaam zijn in de transport en logistiek kiezen voor deze bijzondere manier van rouwvervoer. Fanatieke motorrijder? Kijk dan eens naar de Rouw Harley.

Bijzonder stijlvol is de rouwkoets. De overledene wordt vervoerd in een witte of zwarte koets met witte en/ of zwarte paarden.

Uiteraard is met al deze opties een persoonlijke invulling mogelijk. Neem hiervoor contact op met PC Uitvaart. We denken graag met u mee.

Laat u inspireren door de mogelijkheden

Ruimtes

'Of u nu kiest voor de Vondel aula of een koffiekamer, we doen alles voor een betekenisvol afscheid.' Ruimtes
Wat voor afscheid u ook wenst: in Herdenkingspark Westgaarde verzorgen wij het graag voor u. Wij hebben ruimtes waarin u in intieme sfeer afscheid kunt nemen of juist ruimtes waar u met wel 400 gasten terecht kunt. Ook hebben wij verschillende koffiekamers (condoleanceruimtes) en diverse rouwkamers voor een rouwbezoek die passen bij elk gezelschap. Tevens beschikken wij over een uitgebreide verzorgingsruimte met aansluitende gebedsruimte voor rituele bewassingen. Onze locatie is geheel rolstoelvriendelijk en beschikt over ruime (gratis) parkeergelegenheid.

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden