Begraafplaats Amsterdam

Begraafplaats Westgaarde is een oase van rust in Amsterdam. In de gevarieerde bosrijke en parkachtige omgeving wisselen de seizoenen zich prachtig af. De verschillende vogelsoorten die hier leven, zijn typisch voor het natuurlijke karakter. Ook zonder een graf te bezoeken kunt u genieten van de groene omgeving van Herdenkingspark Westgaarde.

Variatie aan grafvelden

De begraafplaats in Herdenkingspark Westgaarde kent een grote variatie aan grafvelden, met verschillende soorten graven, urnengraven en urnenmuren (buitencolumbaria). De velden hebben natuurlijke afscheidingen en elk een eigen karakter en sfeer.

Algemeen grafveld

Een algemeen graf wordt afgenomen voor een periode van tien jaar. Het algemene grafveld van Westgaarde is een prachtig groen en rustig veld. Een waardige laatste rustplaats voor iedereen. Verlengen is niet mogelijk. Er zijn beperkte mogelijkheden voor een grafsteen of monument en het is niet mogelijk om een eigen plek uit te kiezen. Na tien jaar nemen we contact op met de nabestaanden om de mogelijkheden te bespreken. Leg dit dan ook vooral vast in uw afscheidswensen of testament.

Particuliere grafvelden

Een particulier of eigen graf heeft alle mogelijkheden en ruimte om uw laatste rustplaats helemaal naar uw wens vorm te geven. Strak, modern en ruimtelijk? Of zo natuurlijk mogelijk in een bosrijke omgeving? Ook het formaat van het graf is helemaal naar uw wensen in te richten. Particuliere graven worden afgenomen per tien of twintig jaar en kunnen daarna telkens verlengd worden.

Speciale grafvelden

Naast de algemene en particuliere grafvelden heeft Westgaarde ook een aantal speciale grafvelden. Ook is er een apart kinder- en jongerengedeelte.

Islamitisch grafveld

Voor moslims is het erg belangrijk om het graf van een overledene regelmatig te bezoeken. Vaak doen ze dat na het vrijdaggebed en op feestdagen. Voor moslims zijn graven geen plaatsen om voor de doden te bidden. Het is wel gebruikelijk om uit de Koran voor te dragen en te bidden voor de zielenrust van alle overledenen. Daarom heeft Westgaarde een speciaal islamitisch grafveld.

Chinees grafveld

Ook voor de Chinese gemeenschap hebben we een speciaal grafveld. Dit is één van de meest bekende en grootste grafvelden van Nederland.

Urnengraven en urnenmuren

Veel mensen kiezen voor een crematie, maar wat is de asbestemming? Voor wie verstrooien te definitief vinden of het nog niet weet, is een urnengraf of een plek in de urnenmuur (buitencolumbaria) een waardig alternatief. Het voordeel is dat de nabestaanden een plek hebben om te bezoeken, terwijl Herdenkingspark Westgaarde voorziet in het onderhoud. Daarnaast hoeven uw nabestaanden geen zorg te dragen voor het bewaren van de as.

Bereikbaarheid en openingstijden

Vanwege de ruime opzet van het park zijn alle grafvelden goed bereikbaar met de auto. Daarom hoeft u nooit ver te lopen om uw dierbare te bezoeken. Parkeren is mogelijk op onze ruime parkeerplaats. Begraafplaats Westgaarde is iedere dag van 08.00 uur tot 18.00 uur geopend. In de zomermaanden (april – oktober) is de begraafplaats in Amsterdam tot 20.00 uur geopend.

Heeft u vragen over Begraafplaats Westgaarde, over een specifiek graf of de kosten? Neem contact met ons op via telefoonnummer (020) 410 66 60.

 

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden