Over ons

PC Uitvaart is in 1931 opgericht als vereniging met het doel zorgdragen voor een behoorlijke en betaalbare uitvaart voor haar leden.

Al gauw kende de vereniging duizenden leden. Na verhuizing naar de P.C. Hooftstraat raakte zij meer en meer bekend als ‘Coöperatie PC’, later werd dit ‘PC Hooft’ en nu ‘PC Uitvaart’ met de slogan: Alles voor een goed afscheid.

Historie van Westgaarde

Herdenkingspark Westgaarde is een echte Amsterdamse uitvaartlocatie met begraafplaats. Het bestaat uit een uitvaartcentrum, crematorium en begraafplaats. De gehele locatie maakt onderdeel uit van uitvaartorganisatie PC Uitvaart.

De begraafplaats Westgaarde is geopend in 1971. Het park is onderverdeeld in verschillende grafvelden, bewaarplaatsen voor urnen en verstrooivelden. Bij het ontwerpen van de begraafplaats waren rust en intimiteit de uitgangspunten. Westgaarde is één van de grootste begraafplaatsen van Nederland.

In Herdenkingspark Westgaarde ligt sinds 1996 de laatste rustplaats voor echte Ajax-fans: het Ajax verstrooiveld. Dit verstrooiveld is opzet als voetbalveld met hetzelfde gras als in de Johan Cruijff Arena (gesponsord door Ajax) en de originele dug-out uit De Meer.

Op Westgaarde is ook een monument voor de slachtoffers van de vliegtuigramp op Tenerife opgezet. Bij deze vliegtuigramp op 27 maart 1977 kwamen 583 mensen om. De meeste van de 248 slachtoffers uit het betrokken KLM-vliegtuig zijn hier begraven.

Alles onder één dak

Tot juli 2018 bestond Westgaarde uit twee gebouwen: Uitvaartcentrum Westgaarde en Crematorium Westgaarde. Met een prachtige nieuwbouw bij het crematorium en een interne verbouwing, zijn alle diensten van het uitvaartcentrum naar het crematorium verhuisd. Met als resultaat: een moderne uitvaartlocatie met alle dienstverlening rondom de uitvaart onder één dak!

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden