Natuur & kunst

Herdenkingspark Westgaarde is een prachtig natuurgebied met een enorme variatie aan bomen, planten, bloemen en dieren in Amsterdam. Tijdens onze openingstijden is ons park voor iedereen toegankelijk. Ook zonder een graf te bezoeken zijn natuurliefhebbers welkom om van deze mooie omgeving te genieten. Om tot rust te komen tijdens een bezoek aan Herdenkingspark Westgaarde of om de bijzondere kunstwerken te bewonderen.

Fiets- en wandelroutes

Fietsers en wandelaars kunnen hun routes door de stad afwisselen met de mooie groene omgeving van Herdenkingspark Westgaarde. Door gebruik te maken van de fiets- en wandelbrug aan de achterzijde van de begraafplaats kunnen ze doorsteken naar de Tuinen van West via de Lutkemeerweg.

Educatief pad

Door Herdenkingspark Westgaarde loopt een educatief pad. Een pad van houtsnippers omringd met vogelkasten en insectenhotels. Hier gaat de natuur zijn gang en wordt een handje geholpen met fijne beschuttingsplekken waar dieren en insecten kunnen nestelen. Het educatief pad bevindt zich aan de linkerzijde van de begraafplaats en wordt aangegeven op de bewegwijzering.

Kunst

Op Herdenkingspark Westgaarde staan diverse prachtige kunstwerken en monumenten. Bekende voorbeelden zijn het Tenerife-monument en het beeld Charlotte.

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden