Historie

Herdenkingspark Westgaarde is een echte Amsterdamse uitvaartlocatie met begraafplaats. Het bestaat uit een uitvaartcentrum, crematorium en begraafplaats. De gehele locatie maakt onderdeel uit van uitvaartorganisatie PC Uitvaart. Herdenkingspark Westgaarde is door PC Uitvaart in 1996 van gemeente Amsterdam overgenomen.

Alles onder één dak

Tot juli 2018 bestond Westgaarde uit twee gebouwen: Uitvaartcentrum Westgaarde op Ookmeerweg 273 en Crematorium Westgaarde op nummer 275. Met een prachtige nieuwbouw bij het crematorium en een interne verbouwing, zijn alle diensten van het uitvaartcentrum naar het crematorium verhuisd. Met als resultaat: een moderne uitvaartlocatie met alle dienstverlening rondom de uitvaart onder één dak!

Over PC Uitvaart

PC Uitvaart is al ruim 85 jaar specialist in het verzorgen van uitvaarten. In haar kernregio Noordwest-Nederland verzorgen haar uitvaartbegeleiders een afscheid geheel naar wens van de overledene en nabestaanden. Hier beschikt PC Uitvaart over diverse uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. Ook biedt PC Uitvaart hier uitvaartverzekeringen en –deposito’s aan.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

Maandag t/m zondag:
Op afspraak (ook in de avonden)

Begraafplaats:

Iedere dag van 08.00 uur tot 18.00 uur

(In de maanden juni, juli en augustus op
woensdagavond tot 20.00 uur geopend)

Parkeren mindervaliden:

Mindervaliden kunnen op de speciaal voor hen gereserveerde plekken dicht bij de hoofdingang parkeren. U kunt hiervoor de borden volgen. Daarnaast kunnen bezoekers die slecht ter been zijn voor de hoofdingang worden afgezet.

Routebeschrijving

Herdenkingspark Westgaarde is een groene oase van rust en stilte in Osdorp, Amsterdam-West. Onze locatie is gemakkelijk bereikbaar met de auto en per openbaar vervoer. Westgaarde beschikt over ruime (gratis) parkeergelegenheid. Treinstation Amsterdam Lelylaan ligt op 4,5 km afstand en de bushalte Griendstraat bevindt zich voor de entree.

Plan route ›