Natuur & kunst

Herdenkingspark Westgaarde is een prachtig natuurgebied met een enorme variatie aan bomen, planten, bloemen en dieren, midden in Amsterdam. Tijdens onze openingstijden is ons park voor iedereen toegankelijk. Ook zonder een graf te bezoeken zijn natuurliefhebbers welkom om van deze mooie omgeving te genieten. Om tot rust te komen tijdens een bezoek aan ons herdenkingspark of om de bijzondere kunstwerken te bewonderen.

Fiets- en wandelroutes

Fietsers en wandelaars kunnen hun routes door de stad afwisselen met de mooie groene omgeving van Herdenkingspark Westgaarde. Middels de fiets- en wandelbrug aan de achterzijde van de begraafplaats kunnen zij doorsteken naar de Tuinen van West via de Lutkemeerweg.

Educatief pad

In Herdenkingspark Westgaarde bevindt zich een educatief pad. Een pad van houtsnippers omringd met vogelkasten en insectenhotels. Hier kan de natuur zijn gang gaan en wordt zij een handje geholpen met fijne beschuttingsplekken waar dieren en insecten kunnen nestelen. Het educatief pad bevindt zich aan de linkerzijde van de begraafplaats en wordt aangegeven op de bewegwijzering.

Kunst

Op Herdenkingspark Westgaarde staan diverse prachtige kunstwerken en monumenten. Bekende voorbeelden zijn het Tenerife-monument en het beeld Charlotte.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

Maandag t/m zondag:
Op afspraak (ook in de avonden)

Begraafplaats:

Iedere dag van 08.00 uur tot 18.00 uur

(In de maanden juni, juli en augustus op
woensdagavond tot 20.00 uur geopend)

Parkeren mindervaliden:

Mindervaliden kunnen op de speciaal voor hen gereserveerde plekken dicht bij de hoofdingang parkeren. U kunt hiervoor de borden volgen. Daarnaast kunnen bezoekers die slecht ter been zijn voor de hoofdingang worden afgezet.

Routebeschrijving

Herdenkingspark Westgaarde is een groene oase van rust en stilte in Osdorp, Amsterdam-West. Onze locatie is gemakkelijk bereikbaar met de auto en per openbaar vervoer. Westgaarde beschikt over ruime (gratis) parkeergelegenheid. Treinstation Amsterdam Lelylaan ligt op 4,5 km afstand en de bushalte Griendstraat bevindt zich voor de entree.

Plan route ›