Crematie

Bij een crematie kunt u – net als bij een begrafenis – zelf kiezen hoe u vooraf afscheid wilt nemen. Herdenkingspark Westgaarde heeft diverse ruimtes, waaronder familiekamers, aula’s en koffiekamers, waar dit op sfeervolle wijze kan plaatsvinden. Er is altijd een aula die bij uw gezelschap past. Van de intieme familieaula tot de grote Vondel-aula.

Naar de oven

Na afloop van de uitvaartplechtigheid wordt de overledene naar onze ovenruimte gebracht voor de crematie. Indien gewenst mogen enkele nabestaanden de overledene naar de oven begeleiden. Dit kan met maximaal 6 personen en gaat altijd in overleg.

Asbestemming

Na de crematie dient de as minimaal één maand in het crematorium te blijven. Dit is wettelijk vastgesteld. Daarna kunnen de nabestaanden een afspraak maken om de as op te halen of uit te (laten) strooien. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden:

Bewaren in urn

In een urn kunt u de as van uw dierbare een mooi plekje geven, bijvoorbeeld in huis. Urnen zijn er in alle soorten en maten. Zo is er altijd een geschikte urn. In onze showroom hebben wij een mooie selectie sierurnen. Deze zijn direct beschikbaar voor de verkoop.

Urnengraf of columbarium

In Herdenkingspark Westgaarde kunt u een mooie herinneringsplek creëren. Op de begraafplaats zijn speciale urnengraven beschikbaar. Ook is er een buitencolumbarium (urnenwand) waarin u de urn kunt plaatsen.

Uitstrooien

Voor het uitstrooien van de as beschikt Herdenkingspark Westgaarde over meerdere prachtige verstrooivelden. Wilt u de as over zee of land uit laten strooien, dan verzorgen wij dit graag voor u. Zelf uitstrooien op een memorabele plek kan natuurlijk ook. Houdt u dan wel aan de regels voor het uitstrooien van as.

Showroom

Op onze uitvaartlocatie hebben we een showroom met sierurnen en as-memorabilia, waaronder knuffelstenen, mini-urnen en handgeblazen glasartikelen met as van uw dierbare.

U bent van harte welkom om eens rond te kijken.
Vele sierurnen zijn op voorraad en direct beschikbaar voor de verkoop.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

Maandag t/m zondag:
Op afspraak (ook in de avonden)

Begraafplaats:

Iedere dag van 08.00 uur tot 18.00 uur

(In de maanden juni, juli en augustus op
woensdagavond tot 20.00 uur geopend)

Parkeren mindervaliden:

Mindervaliden kunnen op de speciaal voor hen gereserveerde plekken dicht bij de hoofdingang parkeren. U kunt hiervoor de borden volgen. Daarnaast kunnen bezoekers die slecht ter been zijn voor de hoofdingang worden afgezet.

Routebeschrijving

Herdenkingspark Westgaarde is een groene oase van rust en stilte in Osdorp, Amsterdam-West. Onze locatie is gemakkelijk bereikbaar met de auto en per openbaar vervoer. Westgaarde beschikt over ruime (gratis) parkeergelegenheid. Treinstation Amsterdam Lelylaan ligt op 4,5 km afstand en de bushalte Griendstraat bevindt zich voor de entree.

Plan route ›