Onze ruimtes

Wat voor afscheid u ook wenst: in Herdenkingspark Westgaarde verzorgen wij het graag voor u. Wij hebben ruimtes waarin u in intieme sfeer afscheid kunt nemen of juist ruimtes waar u met wel 400 gasten terecht kunt. Ook hebben wij verschillende koffiekamers (condoleanceruimtes) en diverse rouwkamers voor een rouwbezoek die passen bij elk gezelschap. Tevens beschikken wij over een uitgebreide verzorgingsruimte met aansluitende gebedsruimte voor rituele bewassingen.

Onze locatie is geheel rolstoelvriendelijk en beschikt over ruime (gratis) parkeergelegenheid.

Grote aula (Vondel aula)

Ruim opgezette aula, sfeervol ingericht met marmeren vloer en bloemenillustratie op de wand. De ruimte heeft een prachtige akoestiek en beschikt over een vleugel voor het afspelen van muziekstukken. De aula telt 135 zitplaatsen en wel 300 staanplaatsen. Indien gewenst kan de kist geheel of gedeeltelijk dalen. Een plechtigheid in de Vondel aula kan met beeld en geluid worden opgenomen.

Specificaties
Aantal stoelen: 135
Aantal staanplaatsen: 300
Muziek afspelen: ja
Beeld vertoning: ja
Piano/vleugel aanwezig: ja
Beeld- en geluidsopname: ja
Microfoon: ja
Kist dalen: ja, geheel of gedeeltelijk

Bredero aula

Een mooie, sfeervolle aula die uitermate geschikt is voor een middelgroot gezelschap. Hier kan men in een halve circel om de kist plaatsnemen. De Bredero aula is voorzien van alle gemakken voor het afspelen van beeld en geluid.

Specificaties
Aantal stoelen: 80
Aantal staanplaatsen: 20
Muziek afspelen: ja
Beeld vertoning: ja
Geluidsopname: nee
Kist dalen: nee

Familieaula

Speciaal voor gezelschappen (tot 15 personen) die de voorkeur geven aan een kleine, intieme plechtigheid is de familieaula. Deze ruimte is aula en koffiekamer in één. U bent geheel vrij in hoe u de ruimte benut. Er kan muziek en beeld afgespeeld worden en na afloop van de plechtigheid een hapje en/of drankje genuttigd worden.

Specificaties
Aantal personen: max. 15
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: ja
Geluidsopname: nee
Kist dalen: nee
Consumpties mogelijk: ja, uitgebreid cateringassortiment

Condoleanceruimte (koffiekamer)

Na afloop van een plechtigheid in één van onze aula’s in Crematorium Westgaarde kunnen de nabestaanden samen zijn in onze condoleanceruimte. Desgewenst met een hapje en/of drankje. Wij bieden een zeer uitgebreid cateringassortiment. Herdenkingspark Westgaarde heeft diverse condoleanceruimtes. Zo is er een ruimte die bij elk gezelschap past. Van intiem tot ruimte voor vele bezoekers.

Specificaties
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: nee
Consumpties mogelijk: ja, uitgebreid cateringassortiment

Ontvangkamer (familiekamer)

Bij een uitvaart van een dierbare in Crematorium Westgaarde kan de naaste familie zich voorafgaande aan de plechtigheid afzonderen in onze ontvangkamer. Zij kiezen zelf of zij de aula betreden voor of na de andere bezoekers.

Ontvangsthal

Bij een plechtigheid in Crematorium Westgaarde worden de bezoekers ontvangen in de ruime, lichte hal. Hier kunnen zij plaatsnemen alvorens zij naar de gewenste aula worden begeleid.

Rouwkamers

Voor een persoonlijk afscheid, familiebezoek of condoleance in de dagen voorafgaande aan de uitvaart kunt u gebruik maken van onze rouwkamers. Hier kunnen wij de overledene opbaren zodat u nog even bij uw dierbare kunt zijn. Dit kan ook buiten onze openingstijden.

Familiesuites

Er zijn vier familiesuites waarin u tot het moment van de uitvaart dag en nacht (24/7) bij uw overleden dierbare kunt zijn. De suites zijn huiselijk ingerichte rouwkamers bieden u de mogelijkheid om in een intieme omgeving afscheid nemen. Met een eigen sleutel heeft u toegang wanneer u wilt. De kamers hebben een gezamenlijke entree, zitruimte, sanitair en een keukenblok met koffie- en theefaciliteiten. De suite is enkel voor u (en enkele naasten) toegankelijk. De ruimtes bevinden zich in het Poortgebouw, vlak voor de entree naar Herdenkingspark Westgaarde.

Verzorgingsruimte

Er is een uitgebreide verzorgingsruimte waar tevens rituele bewassingen plaatsvinden. Het verzorgen van de overledene kan met of zonder familie.

Gebedsruimte

Naast de verzorgingsruimte hebben wij een grote gebedsruimte. Speciaal voor rituele bewassingen en gebedsdiensten voor uitvaarten van uiteenlopende religies.

Koelruimte

Voor het verblijf van de overledene vanaf het moment van overlijden tot wanneer de uitvaart plaatsvindt.

Kamer voor asafgiften

De as van uw dierbare kunt u vanaf een maand na de crematie ophalen in Crematorium Westgaarde. Hiervoor kunt u een afspraak maken met één van onze medewerkers. De as overhandigen wij in een speciaal hiervoor ingerichte kamer. In deze kamer tonen wij diverse asproducten. De sierurnen die hier staan zijn veelal op voorraad en beschikbaar voor de verkoop.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

Maandag t/m zondag:
Op afspraak (ook in de avonden)

Begraafplaats:

Iedere dag van 08.00 uur tot 18.00 uur

(In de maanden juni, juli en augustus op
woensdagavond tot 20.00 uur geopend)

Parkeren mindervaliden:

Mindervaliden kunnen op de speciaal voor hen gereserveerde plekken dicht bij de hoofdingang parkeren. U kunt hiervoor de borden volgen. Daarnaast kunnen bezoekers die slecht ter been zijn voor de hoofdingang worden afgezet.

Routebeschrijving

Herdenkingspark Westgaarde is een groene oase van rust en stilte in Osdorp, Amsterdam-West. Onze locatie is gemakkelijk bereikbaar met de auto en per openbaar vervoer. Westgaarde beschikt over ruime (gratis) parkeergelegenheid. Treinstation Amsterdam Lelylaan ligt op 4,5 km afstand en de bushalte Griendstraat bevindt zich voor de entree.

Plan route ›