‹ Bekijk alle nieuwsberichten

Fiets- en wandelbrug geopend

Recreatief wandelen of fietsen in het Herdenkingspark Westgaarde wordt heel gewoon. Vanaf nu kan men gebruik maken van de fietsbrug die de Amsterdamse begraafplaats met recreatiegebied Tuinen van West verbindt.

De nieuwe doorsteek bestaat uit een brug en een trap met fietsgoten die de Lutkemeerweg met het hoger gelegen Herdenkingspark Westgaarde verbindt. “Een lang gewenste connectie die fiets- en wandelroutes door dit gebied een extra dimensie geeft”, aldus Ronald Mauer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West.

Genieten van de natuur op Westgaarde
Tijdens de openingstijden van Herdenkingspark Westgaarde (dagelijks van 08:00 – 18:00 uur) kunnen fietsers en wandelaars hun routes uitbreiden met een bezoek aan de begraafplaats of om door te steken naar de Ookmeerweg. “Herdenkingspark Westgaarde is een prachtig natuurgebied met een enorme variatie aan bomen, planten, bloemen en dieren, midden in Amsterdam. Met de nieuwe verbinding stellen we onze begraafplaats graag open voor natuurliefhebbers om van deze mooie omgeving te genieten”, vertelt Astrid Bosveld, manager Vestigingen bij PC Uitvaart.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

Maandag t/m zondag:
Op afspraak (ook in de avonden)

Begraafplaats:

Iedere dag van 08.00 uur tot 18.00 uur

(In de maanden juni, juli en augustus op
woensdagavond tot 20.00 uur geopend)

Parkeren mindervaliden:

Mindervaliden kunnen op de speciaal voor hen gereserveerde plekken dicht bij de hoofdingang parkeren. U kunt hiervoor de borden volgen. Daarnaast kunnen bezoekers die slecht ter been zijn voor de hoofdingang worden afgezet.

Routebeschrijving

Herdenkingspark Westgaarde is een groene oase van rust en stilte in Osdorp, Amsterdam-West. Onze locatie is gemakkelijk bereikbaar met de auto en per openbaar vervoer. Westgaarde beschikt over ruime (gratis) parkeergelegenheid. Treinstation Amsterdam Lelylaan ligt op 4,5 km afstand en de bushalte Griendstraat bevindt zich voor de entree.

Plan route ›